SUBSIDIES

Wil jij aan de slag met persoonlijke ontwikkeling voor jezelf of voor je team en kun je wel een financieel steuntje in de rug gebruiken? Dan kun je onderzoeken of je in aanmerking komt voor een subsidie of vergoeding. Hieronder vind je twee subsidies die dit jaar lopen en waar je misschien wel een vliegende start mee kunt maken voor jouw of jullie ontwikkeltraject! Aan de hand van jouw doelen en wensen maken we dan samen een plan op maat!

PPO – werktuig voor ontwikkeling
** een subsidie voor de creatieve ZZP-er 

PPO financiert ontwikkelplannen voor iedereen die werkzaam is in de creatieve of culturele sector. Zowel voor werknemers als ZZP’ers dus. 

Ze financieren 1/3 van de totale kosten van jouw ontwikkelplan met een maximum van € 2.000,- (inclusief BTW). Ze gaan ervan uit dat jouw werkgever of opdrachtgever ook 1/3 bijdraagt en dat je het resterende bedrag zelf betaalt.

Tijdelijk extra bijdrage mogelijk voor de ZZP’er zonder opdracht
Uiteraard houden ze ook rekening met de ZZP’ers die als gevolg van de coronacrisis geen opdrachtgever hebben die wil of kan meefinancieren. Misschien heb je nu juist tijd om een lang gekoesterde ontwikkelwens op te pakken, maar ben je onvoldoende geholpen met 1/3 financiering vanuit PPO. In specifieke situaties kan er vanuit PPO tijdelijk een extra bijdrage worden geleverd tot 2/3 van de totale investering. Door het aanvraagformulier op de website van PPO in te vullen, kom je er achter wat voor jouw situatie de maximale vergoeding is. 

Het traject moet vóór 1 juni 2021 afgerond zijn.

De SLIM-Subsidie
** een subsidie voor het MKB

De SLIM-subsidie is bedoeld voor mkb ondernemers die op tijd mee willen gaan met de ontwikkelingen in hun sector. Ook bedrijven uit de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen de subsidie aanvragen.

Met de subsidie kun je bijvoorbeeld een opleidings- en ontwikkelplan laten maken of ontwikkeladviezen voor werknemers financieren. Hiermee zet je in op ‘een leven lang ontwikkelen’ en investeer je in de kennis, groei en ontwikkeling van jouw medewerkers.

In de regeling zijn vier activiteiten genoemd waarvoor je als ondernemer een subsidie kunt aanvragen.

1. Doorlichting van je onderneming – je kunt een externe adviseur inschakelen om je bedrijf door te laten lichten en een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan te maken, waar je bedrijf vervolgens direct mee aan de slag kan.
2. Loopbaan- en ontwikkeladviezen – dit betreft een traject tussen een loopbaanadviseur en een medewerker. In dit traject wordt gekeken naar het huidige werk van de mede- werker en het toekomstperspectief daarvan.
3. Ontwikkeling of invoering van een specifieke methode die werkenden in je onderneming verder te ontwikkelen tijdens het werk.
4. Bieden van een praktijkleerplaats in de derde leerweg.

Meer informatie vind je hier. Je hebt tot 31 maart 2021 om de subsidie aan te vragen. De volgende ronde is in september. 

Share This